Nyheder

we_did_it_1

We did it

The working group of ISO 45001 have now delivered the final paper to the Project Comity in order to let the secretariat finish the editing and get the paper published. The timeline is not yet established as the changes implemented in Malaysia need to be evaluated, but the working group do press on to get the ISO 45001 out to the users as soon as possible. The only hurdle left is the ballot on the FDIS, if that route is chosen.  If this turns out negative we need another round - but with the changes introduced I believe that will not be the case.

Well done and congratulation2 to all from the very soon former convener of ISO/PC283/WG1 it has been an honor to be leading the work for 4,5 years and I believe we have done an outstanding job.

we_did_it_2
ISO 45001 FDIS

Sidste nyt om ISO 45001

ISO 45001:20??

Tiden er nu inde til at kaste sig over den nye arbejdsmiljøstandard, og få fordel af at integrere systemerne med det samme.

ISO 45001 har været længe under vejs og alle, der har arbejdet med denne standard ser nu frem til, at vi når enden af rejsen og kan få standarden ud til sine brugere.

Og hvor står vi så i dag?

Vi står med en godkendt DIS 2 version af standarden - men med 1600 kommentarer, der skal håndteres på den ene eller den anden måde. Vi har i arbejdsgruppen møde i Malaysia fra den 18.-23. september, hvor alle brikker meget gerne skal falde på plads.

Reglerne i ISO foreskriver, at vi på dette sene tidspunkt i arbejdet med standarden ikke må indføre væsentlige ændringer eller for den sags skyld helt nye emner i standarden. Det betyder i princippet, at uanset hvad vi gør i Malaysia, vil den version af standarden der nu foreligger være meget tæt på det endelig resultat - og under alle omstændigheder være så tæt på, at man med fordel kan begynde at arbejde med den.

Den nye arbejdsmiljøstandard er nu så lang, at vi er klar til at tilbyde uddannelse som Lead Auditor ISO 45001.

Hos Glaesel HSEQ Management vover vi nu det ene øje og lukker op for uddannelser til Lead Auditor ISO 45001. Det bliver med den tilføjelse, at vi når standarden er udkommet, følger op med et møde om de sidste ændringer, hvis de mod forventning skulle vise sig at være af væsentlig karakter.

Så til alle brugerne kan vi kun sige: Det er tid at komme i gang med standarden og der vil være store fordele ved at indføre ISO 45001 samtidigt med de to andre ISO 9001 og ISO 14001, hvilket er et meget væsentligt argument mod at vente. Der er ingen grund til at udføre det grundlæggende arbejde mere en én gang.

Vi I vide mere så kontakt os gerne, så vi kan få jer helt opdateret på udviklingen.

Tilmeld dig her til Lead Auditor miljø og arbejdsmiljø uddannelse 13.-17. november 2017.
Lead Auditor miljø og arbejdsmiljø

ISO 45001 wg

Latest news from the ISO 45001 working group


The 2nd Enquiry stage (DIS 2) is now at last finished and the standard has been submitted to ISO. It has now been distributed to the national standards bodies for translation. In order to get a standard that satisfies as many users as possible, we have worked us through in the area of 3000 comments and spend 4 meetings on merging all the different opinions around the table as well as those submitted by the Mirror committees.

The DIS 2 will now go for ballot and we expect to have the result at the end of July 2017. Let’s keep our fingers crossed and hope for the best. After the ballot we will meet in Malaysia in September to disposition any comments received on the DIS 2. Hopefully that will not be as difficult as on the DIS 1, so lets aim at a finished standard at the end of the year.

If you have any questions please do not hesitate to contact Kristian Glæsel.

artikel_eksplosionsfarer side 1 artikel_eksplosionsfarer side 2
GAP Analysis

GAP analyse ISO 9001:2015


Vær blandt de første til at få fornøjelse af det nye værktøj.

Et af de første skridt i overgangen til den nye standard, er at sammenligne dit nuværende kvalitetsledelsessystem med kravene i ISO 9001:2015 standarden. Dette kaldes oftest for en Gap-analyse.

Vores gap analyse indeholder:

  • Spørgeskema hvor spørgsmålene er formulerede efter at give stor forståelse for ISO 9001
  • Udviklet vha. et tæt samarbejde imellem Glaesel HSEQ Management og iMS Risk Solutions
  • Praktisk online design
  • Point baseret evaluering som bliver repræsenteret i en tilsendt rapport
Læs mere på http://www.glaesel-hseq.dk/glaesel-apps.html

Energiledelse

Ledelse af energi er sund fornuft


Som noget nyt kan du nu få en Lead Auditor uddannelse i energiledelse i henhold til ISO 50001.

Energiledelse skaber værdi for virksomheden. Mange er ikke klar over hvor meget der kan hentes ved systematisk at optimere og reducere energiforbruget. Her er der mulighed for at øge din virksomheds kompetencer og styrke indsatsen for at bruge energien på en bedre måde, til gaven for både miljø og virksomhed.

Uddannelsen er et samarbejde mellem Glaesel HSEQ og Videncenter for Drift og Vedligehold under Fredericia Maskinmesterskole. Du bliver trænet i at gennemføre procesaudit i overensstemmelse ISO 50001, ISO 14001 og ISO 19011.

Uddannelsen kan tages på 5 dage og afsluttes med en kompetencegivende eksamen. Kan også gennemføres på to dage hvis, du allerede er Lead Auditor i en anden standard.

Læs om kurserne her http://www.glaesel-hseq.dk/kurser/lead-auditor-50001.html

Certificering og ledelsesstandarder

Ledelsesstandarder øger vækst og sammentømrer virksomheden


Læs artikel af Kristian Glæsel hos www.businessogfinans.dk

Et nyt kvalitetsstyringssystem er blevet lanceret, og med det følger en ny og klar struktur, der øger virksomheders konkurrenceevne og danner rammen for den strategiske udvikling.
I kan se artiklen her:

Blog Image

Glaesel HSEQ Management er værter for ISO 45001 møde

Helt ekstra ordinært har Kristian Glæsel, som projektleder for den internationale arbejdsgruppe der skriver den nye ISO 45001 standard i ISO regi, indkaldt en mindre del af den 150 mand store arbejdsgruppen til møde i Fredericia i september. Målet med dette møde er at gennemgå de ca. 2.400 indkomne kommentarer, der ikke blev gennemgået i Toronto. For herefter at kunne præsentere en kladde til ISO 45001 standarden, der er klar til at blive sendt i den sidste høring. Mødet sponseres blandt andre af CO-Industri og DI, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Her er links til artikler omkring mødet:

Blog Image

Hjemvendt fra messe

Vi er netop hjemvendt fra vellykket messedag ved B2B messen i Kolding.
Vores stand var velbesøgt og gav os en god chance til at fortælle om det fag vi brænder så meget for.
Her er links til artikler omkring mødet: Vi havde mange interesserede deltagere i "Glaesel-gæt-vægten" konkurrenen, og flere var meget tæt på at gætte den virkelige vægt.
Vinderen er Niels Lund fra IBC Kolding.
Han gættede på at kurven vejer 4,67 kg - det rigtige svar er 4,655 kg. Tillykke til Niels herfra

Blog Image

Glaesel HSEQ Management er værter for ISO 45001 møde

Helt ekstra ordinært har Kristian Glæsel, som projektleder for den internationale arbejdsgruppe der skriver den nye ISO 45001 standard i ISO regi, indkaldt en mindre del af den 150 mand store arbejdsgruppen til møde i Fredericia i september. Målet med dette møde er at gennemgå de ca. 2.400 indkomne kommentarer, der ikke blev gennemgået i Toronto. For herefter at kunne præsentere en kladde til ISO 45001 standarden, der er klar til at blive sendt i den sidste høring. Mødet sponseres blandt andre af CO-Industri og DI, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Her er links til artikler omkring mødet: